Ako sa vyrábajú hotdogy
30. 3. 2011
Viem, že hotdogy sú také americké klišé, ale tieto vyzerali celkom zaujímavo, tak som im dala šancu, aby z nich bola seriózna večera. Nakoniec som ich robila až k raňajkám, čo je ale nepodstatné, lebo boli super tak či tak. Tu je recept po úprave, pretože veľa ingrediencií z pôvodného receptu sa u nás nedá dostať:
Suroviny:
- 6-8 rožkov alebo žemličiek podlhovastého typu:-), najlepšie z druhého dňa
- 6-8 párkov
- 6-8 PL majonézy
- nejaký barbecue alebo sweet onion dresing (ja som nedala, ale chýbal mi tam)
- 1 konzerva fazulí v čili omáčke
- strúhaný syr
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
Postup je veeľmi jednoduchý. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie, ale nie je to nutné. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Rožky nakrojíme najviac ako sa dá, ale aby ešte držali pokope. Vnútorné rezy každého rožka potrieme 1 PL majonézy a trochou dresingu. Rožky rozmiestnime po pekáči a do každého vložíme párok.
Na hotdogy navrstvíme čili fazule, strúhaný syr a napokon kocky cibule. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme 25 minút a potom ešte cca 10 minút, kým hotdogy trošku nezčervenajú a nechytia kôrku. Neprežeňte to ale, pretože vám hotdogy potom až príliš stvrdnú. Zjedzte ich hneď všetky alebo nezjedené zvyšky hneď dajte do zakrytej nádoby, aby hneď úplne nestvrdli. Potom si ich pred podávaním dajte aspoň na minútu do mikrovlnky.